Bromfietser in de fout

Een inwoner van Nuenen is donderdag aangehouden omdat hij een aanrijding zou hebben veroorzaakt waarbij een fietster ernstig gewond raakte. De 49-jarige man zou rond 17.00 uur op de Collse Hoefdijk met zijn brommer twee fietsters hebben ingehaald. Daarbij zou hij één van de vrouwen hebben geraakt waardoor ze op de grond viel. De 75-jarige vrouw uit Budel-Schoot liep daardoor hersenletsel, een gebroken schouder, een gebroken hand en een longkneuzing op. Ze is opgenomen in een ziekenhuis.
De bromfietser reed na de aanrijding door. Een getuige had het kenteken van de brommer genoteerd. Op basis daarvan is de politie naar de woning van de man gegaan en heeft hem daar rond 18.00 uur aangehouden. Zijn scooter is in beslag genomen. De man weigerde mee te werken aan een bloedtest om zijn alcoholpromillage te bepalen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Reageer