Winnende foto uit Nuenen

Dorpsgenoot Harry Frijns won afgelopen zaterdag de fotowedstrijd in bibliotheek Dommeldal. In mei en juni waren in de bieb foto’s van fotografe Rees Diepen te zien. Daarbij schreef de bibliotheek een fotowedstrijd uit. De opdracht was: maak in de stijl van Rees Diepen een foto met als thema “senioren”.

Fotowedstrijd
Er waren 15 inzendingen met uiteindelijk 3 genomineerden. Als lid van de jury heeft Rees Diepen zelf een oordeel geveld. In de bibliotheek van Nuenen werd de winnaar bekend gemaakt. Harry Frijns uit Nuenen  fotografeerde een dorpsgenote tijdens de buitenschilderdag op 15 mei in Nuenen. Zijn winnende foto zal in traditionele bariet-print aan de Brabant-Collectie worden toegevoegd.

Rees Diepen
Rees Diepen is vooral bekend vanwege haar fotoboeken en werk in tijdschriften omtrent “oog voor mensen”. De expositie in de bibliotheek vertoonde een goed beeld van de emancipatie in het omgaan met mensen en kinderen, vooral in de naoorlogse periode 1954-1990. In 2008 schonk Rees Diepen (Tilburg 1925) haar gehele fotografische oeuvre aan de Brabant-Collectie van de Universiteit van Tilburg. Brabantse fotografie is een speerpunt  in het verzamelbeleid van de Brabant-Collectie en de collectie Diepen is een belangrijke aanvulling op de overige collecties van Brabantse fotografen zoals Jan Bijnen, Martien Coppens en Gaston Remery.

Reageer