Nuenense overwegen moeten veiliger

Nadat op zaterdagmorgen 18 juni weer een zelfdoding plaatsvond op de dubbele overweg Eeneind heeft de fractievoorzitter van Nuenens Belang, Jacques Leemans er bij de burgermeester op aangedrongen snel maatregelen te nemen. 

Zo stelt hij voor het zitbankje te verwijderen omdat wandelaars en fietsers daar weinig gebruik van maken. Verder pleit hij ervoor in overleg te gaan met ProRail om op genoemde locaties dubbele harmonica slagbomen te plaatsen waardoor men er niet meer onderdoor of langs kan. Hekwerken langs het spoor zijn voldoende aanwezig maar de slagbomen zijn het zwakke punt.
Vorig jaar was het verscheidene keren raak op de overwegen van Eeneind en Vaarle, waarbij de laatste locatie zelfs vermeld werd in een landelijke televisie-uitzending.

Reageer