Taizé-vesper in Van Goghkerkje

Met het thema “voor eeuwig…” is er op zondag 5 juni a.s. in het Van Goghkerkje in Nuenen wederom een Taizé vesper. Ook dit keer klinken tijdens de vesper bekende Taizé-liederen en zijn er meditatieve momenten op zoek naar tijd, rust en ruimte. Taizé-liederen zijn kort en worden gewoonlijk vele malen achter elkaar gezongen. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn een plaats vindt en zo een meditatief karakter krijgt. Vaak zijn de liederen één of twee regels lang, vierstemmig of  in canon. Voorafgaand is er verstillende pianomuziek. U bent van harte welkom. Aanvang: 19.30 uur.
De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap die haar oorsprong vond in Taizé (Bourgondië, Frankrijk).

Reageer