Nederland leest over Robotica

Robotica, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het is een belangrijk thema want niet alleen technische bedrijven en zorginstellingen, maar ook het onderwijs en culturele instellingen en zelfs landbouw en de middenstand hebben ermee te maken.
Robots zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld: er zijn zelfrijdende auto’s, en bezorgdrones. In fabrieken werken al tientallen jaren robots. Veel krantenartikelen worden al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Praat mee over robotica in de bibliotheek

De bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s. Met de november campagne Nederland Leest profileert de bibliotheek zich als ultieme aanjager van het publieke debat over robotica, in alle lagen van de maatschappij. Ieder (volwassen) Bibliotheeklid krijgt het boek Ik, robot cadeau, van de schrijver Asimov (zolang de voorraad strekt). In alle vestigingen van Bibliotheek Dommeldal is een Robotica programma opgezet. Vol informatie over robotisering in de zorg, in de techniek, in de vrije tijd en in de sport.

Robotica in de vrije tijd
In vier vestigingen kunnen bezoekers tijdens een uitleenmiddag komen kijken naar een demonstratie van HCC-net van de borduurrobot. Na het digitaliseren van een patroon is Computerborduren eigenlijk simpel. Je kunt er kun ook minder voor de hand liggende materialen bij gebruiken, zoals vlieseline, vilt, puffy foam, magneetlijm, avalon plus. Je kunt zelfs borduren op hout, papier, rubber en karton
De borduurrobot komt op 23 oktober al naar vestiging Nuenen en gaat daarna op 14 november naar vestigin Son & Breugel, vervolgens nog vestiging Geldrop (16-11) en naar vestiging Heeze (28-11).

Ook zijn er vier lezingen in andere vestigingen:
Over Robotica in de zorg, op Wo. 1 november, 20.00-22.00u, in vestiging Geldrop;
Over Robotica in de techniek, op Wo. 8 november, 20.00-22.00u, in vestiging Geldrop;
Over Robotica in de sport, Wo. 22 november, 20.00-22.00u,in vestiging Heeze;
Over Robotica in de ruimtevaart op Do.23 november, 20.00-22.00u, in vestiging Heeze;

Kaartjes
Voor alle lezingen zijn kaartjes te bestellen (met korting voor Biebleden) via www.bibliotheekdommeldal.nl , klik op Agenda& Kaartjes. Bij de lezing over Robotica in de ruimtevaart, is de toegang gratis.

Reageer