Atelier Nuenen gaat vreemd

Atelier Nuenen, het bekendste schilderscollectief van ons dorp, wil weer eens groots uitpakken en gaat recent werk van bijna alle 60 deelnemers tentoonstellen. Gedurende 2 weekenden, op za/zo 30 sept/1 okt en op za/zo 7/8 oktober, alle dagen van 11.00 – 17.00 uur, worden honderden werken getoond.

De groep doet dat dit keer eens niet in de eigen werkruimte aan de Berkenbos, maar de vereniging ‘gaat een keertje vreemd’, namelijk naar Gerwen.
Het wordt een bijzondere expositie op een ongewone locatie: in de showroom van de voormalige Peugeot garage in het centrum van Gerwen, aan het Laar vlakbij de parkeerruimte op het plein De Heuvel. Dit keer geen gelikte tentoonstelling, maar een dynamische en creatieve presentatie met een knipoog naar deze industriële omgeving. Vandaar de titel: Art on the Move.

Het accent bij Atelier Nuenen ligt natuurlijk op schilderijen, maar ook andere uitingsvormen zoals sieraden, fotografie of collages komen aan de orde.
Het schilderscollectief, opgericht in 2009, kent een grote variëteit aan beeldend kunstenaars. Olieverf, acryl, gouache, aquarel, fototechnieken of collage, liquid schilderen of monoprint, het is een palet van mixed media dat in deze twee weekenden wordt getoond.
Menig schilder van het Atelier volgde de kunstacademie, een groot deel was student aan de academies voor beeldende kunst van Arendonk of Turnhout. Sommigen zijn autodidact of gingen in de leer bij geroutineerde kunstenaars. Grote verschillen, maar het zijn allemaal schilders die al heel wat stappen op het pad van de schilderkunst gezet hebben.
De expressie van iedere kunstenaar is anders en dat maakt het juist zo boeiend. Kiest de een voor knallende kleurexplosies op het doek, dan zoekt de ander naar verstilling in bescheiden aardtinten of in een mijmerend stilleven.
Veel kunstenaars zullen tijdens de tentoonstellingsdagen aanwezig zijn om u kennis te laten maken met hun werk.
De entree is gratis, dus een mooie gelegenheid om op een van de vier openingsdagen binnen te lopen om het rijk geschakeerde werk van zo’n grote groep Nuenense kunstenaars te zien, in één expositie bij elkaar gebracht.

Reageer