The Big Sheep Tour

Op 2 september vindt in het Brabantse Heeze, vlakbij Eindhoven, een heel bijzonder event plaats. Dan starten de 250 Kempische Heideschapen van de Strabrechtse Heide in Heeze hun unieke reis. De naam The Big Sheep Tour zegt het al, ze gaan letterlijk toeren door de Kempen en zullen diverse gemeenten in en rond Eindhoven aandoen. In elke gemeente zal het bezoek van de kudde worden opgeluisterd met een reeks activiteiten voor jong en oud. Met deze bijzondere tocht wil de stichting het Kempische Heideschaap, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, laten zien hoe belangrijk het Kempische Heideschaap is en aandacht vragen voor de bouw van een nieuwe schaapskooi.

Begrazing door schapen is onmisbaar voor het behoud van de heide. Eeuwenlang was de hoge, statige verschijning van het Kempische Heideschaap te vinden op de Kempische heidevelden en graslanden en is daarmee een bepalende factor geweest in het ontstaan van het landschap in de Kempen. Het Kempische Heideschaap is dus niet zomaar een schaap, maar behoort tot het cultureel erfgoed van de regio. Het zit in het DNA van de Kempen.

Spektakel
Een bijzonder gezicht, 250 schapen die een dorp in wandelen, binnengehaald door de inwoners. In elke gemeente zal er rondom het bezoek van de kudde van alles te zien en te beleven zijn. In samenwerking met de gemeente, lokale horeca en ondernemersverenigingen zullen tal van gezellige en bijzondere activiteiten plaatsvinden, zoals een spannende wedstrijd schapen tellen, schapen scheren, vilten, wol verven en nog veel meer. De schoolkinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn, met als fantastische hoofdprijs een bezoek voor de hele klas aan de schaapskooi in Heeze.
Onder de noemer Schaap van de zaak zal er voor lokale ondernemers een netwerkborrel worden georganiseerd, The Big Sheep Tour wordt een waar spektakel met activiteiten voor jong en oud!

Voor meer informatie: www.thebigsheeptour.nl

Reageer