Goede Doelen Weekend op Weverkeshof

Op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus is Dorpsboerderij Weverkeshof weer gastheer voor het Goede Doel met dit jaar Ghana en Namibia. Op zaterdag ontvangen we Henny en Jaap Matser van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana. Henny en Jaap waren al eerder te gast op Weverkeshof. Zij timmeren flink aan de weg voor hun Zorgboerderij.
En op zondag ontvangen we Toos Verbruggen van het project Connected to Namibia. Zij heeft, net als Henny en Jaap, dit jaar een 10 jarig jubileum te vieren en is vaak in Namibia te vinden voor de verschillende projecten aldaar.

Beide projecten zijn aangesloten bij stichting Wilde Ganzen welke in 1957 is opgericht. Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Zij steunen kleinschalige projecten, opgezet door mensen ter plaatse samen met bevlogen Nederlanders. Ze helpen met kennis, ervaring en financiële steun. Zo maken zij samen echt een verschil in de levens van mensen. Met zichtbare en blijvende resultaten.

Zorgboerderij Kings and Queens is een zorgboerderij voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Er is een woonhuis voor de kinderen en de vrijwilligers. Maar er zijn ook varkens, kippen en een stuk land voor maïs, citrusvruchten en biologische groente. Op het terrein hebben ze ook hun eigen waterputten. Er is de laatste jaren erg veel gerealiseerd. In 2017 en 2018 is het de bedoeling dat er een kippenfarm voor 6000 legkippen gerealiseerd wordt. En huisvesting in de boerderij voor de medewerkers. Alles is erg ambitieus en noodzakelijk om de zorgboerderij in 2019 zelfvoorzienend te laten zijn. Deze dag georganiseerd door Henny en Jaap belooft weer gezellig te worden voor jong en oud.
Connected to Namibia foundation-Nuenen heeft als doel de kansarmen kinderen in Namibië, specifiek de Bushman en de Himba’s, een betere toekomst te geven. Dit gebeurt door het bouwen van scholen en het coachen van leerkrachten om het onderwijs op een hoger niveau te brengen. Waterinstallaties op zonne-energie worden gerealiseerd om een permanente watervoorziening te garanderen. Daar heeft zowel de school als de gemeenschap profijt bij.
Op zondag verzorgt Toos Verbruggen de dag. Naast dat zij U uitleg geeft over de projecten, waarvan dit jaar een korte film is gemaakt, wordt er speelgoed van het Wereldhuis verkocht. De opbrengst is uiteraard voor de Namibia foundation. De allerjongsten bezoekertjes kunnen geschminkt worden.

Mocht uw goed doel niet door Connected to Namibia zijn benaderd en u wilt uw Stichting op de radio promoten, dan graag een mailtje naar: info@connectedtonamibia.nl en we nemen z.s.m. contact met u op.
Voor de inwendige mens is ook gedacht. Connected to Namibia verkoopt op het Weverkeshof lekkere warme wafels met slagroom.

Wij met z’n allen hopen op mooi weer en nodigen u van harte uit om zaterdag 26 en/of op zondag 27 augustus tussen 11.00-17.00 uur een kijkje te komen nemen op Dorpsboerderij Weverkeshof, aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 5, zoals altijd is de toegang gratis.

Reageer